Alegerea parchetului intr-o amenajare interioara se dovedeste de cele mai multe ori ca fiind o sarcina destul de dificila. Aceasta datorata in primul rand ofertelor din piata dar si varietatii mari de culori si nuante, modele, finisaje si a provenientei acetora. Pe piata romaneasc sunt prezenti multi producatori din Europa dar si produse aduse din Asia, America de sud si de Nord.

Pentru a fi cat mai impacati cu alegerea facuta, este bine sa apelam la un specialist. Intotdeauna recomandam clientilor nostri sa apeleze la un architect sau designer pentru amenajarea unui spatiu in care materialele folosite, texturile si finisajele acestora sa fie in armonie.

Deasemenea, consultanta de specialitate oferita de un furnizor serios de pardoseli, trebuie sa fie un punct de plecarea in alegerea pardoseli.
Intrucat diversitatea pardoselilor este mare, avand la indemana parchet triplustratificat, parchet dublustratificat, parchet masiv cat si pardoselii laminate, alegerea acestora trebuie sa tina cont si de detaliile tehnice oferite de produse.

Un parchet dublu stratificat se foloseste acolo unde exista incalzire in pardoseala sau in renovare unde grosimea pardoselii nu trebuei sa fie prea mare.
Parchetul triplustratificat este cel mai versatile dintre toate. Datorita structurii sale foarte stabile, acesta se poate monta pe incalzire in pardoseala, pe sape fara incalzire dar si flotant pe un underlay special.

Parchetul masiv este cel mai classic dintre ele si ramane in continuare alegerea pentru client care isi doresc o pardoseala cu grosime mare din aceeasi esenta de lemn. Ar mai fi pardoselile laminate care sunt recomandate pentru zone cu traffic mare dar si acolo unde se doreste un design modernist.

Leave a Reply